Uncategorized

Wilfried Zaha merită protecție nu aceste acuzații absurde de scufundare

În ceea ce privește ceea ce s-ar putea întâmpla prin mintea oamenilor care urmăresc pornografia computerizată a falselor Scarlett Johanssons, nu este nevoie să ne întrebăm despre asta aici. Dar procesul de gândire este similar cu cel pe care mulți fani îl implică pe Wilfried Zaha.

În fiecare săptămână, suporterii primesc loviturile lor metaforice pretinzând că îl urmăresc pe Zaha acționând atunci când știu foarte bine că nu este. De obicei, de fapt, Zaha primește lovituri literare, pe lângă abuzurile verbale. Probabil va fi supus amândurora cu o bucurie specială sâmbătă, când Watford va vizita Selhurst Park.

Zaha este unul dintre cei mai persecutați jucători din Premier League, parțial pentru că mulți oameni pretind că nu este deloc persecutat.Eden Hazard – și numai Eden Hazard – este faultat mai des decât Zaha, care, în ultimele patru sezoane, a fost cizmată, împinsă, trasă sau lovită de 387 de ori în Premier League, de aproape 100 de ori mai mult decât următoarea cea mai atacată (Alexis Sánchez). Și asta include doar momentele în care arbitrul a văzut infracțiunea. Cu toate acestea, de fiecare dată când Zaha lovește pământul este acuzat că a inventat ceva, chiar și atunci când fanii știu că omul lor l-a atacat. Pur și simplu se prefac, pentru titulare sau pentru câștig nelegitim, că urmăresc altceva decât ceea ce urmăresc.

La Molineux săptămâna trecută Zaha a fost huidată după ce a fost scoasă de Ryan Bennett, care a devenit cel de-al 66-lea premier Jucător din ligă din 2014 urmând să fie rezervat pentru faultul pe extrema Crystal Palace.Fanii Lupilor s-au arătat atât de fixați de râsul fiecărei atingeri a lui Zaha încât nu păreau să observe când James McArthur al Palatului a comis o piesă evidentă de teatru în același joc. Facebook Twitter Pinterest Harry Hornet a fost în apă fierbinte după ce s-a scufundat de două ori pe podea la fluierul final, în încercarea de a-l batjocori pe Wilfred Zaha. Fotografie: Richard Heathcote / Getty Images

Unii fani ai Arsenalului s-au comportat și mai absurd în octombrie, când a fost acordat un penalty împotriva lui Granit Xhaka după ce Zaha a căzut în careu. La Selhurst Park, fanii din deplasare au strigat „scufundați” și nenorociții de pe rețelele de socializare au aruncat mai târziu afirmații similare – și amenințări și canturi rasiste, potrivit jucătorului – chiar și după reluări și un interviu în care Xhaka a declarat: „A fost o pedeapsă clară, eu a venit prea târziu și l-am atins.L-am atins în genunchi. ” Unii oameni au ales să meargă cu imaginația lor. Acest lucru poate duce la tot felul de locuri sordide.

Acum înapoi la Watford. Fanii lor au o vită specială cu Zaha care datează din finala din play-off-ul Campionatului din 2013, când Palace l-a învins pe Watford datorită unui penalty acordat după un fault incontestabil pe aripă de Marco Cassetti. Cu excepția faptului că „incontestabil” a devenit un cuvânt învechit. Zaha a fost barăcat de fanii Watford în fiecare întâlnire de atunci – și în două dintre ele a fost rezervat pentru scufundări, ceea ce reprezintă jumătate din cele patru rezervări pe care le-a primit în carieră pentru simulare.Având în vedere de câte ori coboară și atmosfera de farsă nocivă creată în jurul său, este surprinzător că arbitrii nu au interpretat căderile sale ca scufundări mai des. Probabil au existat momente în care Zaha a coborât când ar fi fost posibil să rămână în poziție verticală. Dar acest lucru este valabil pentru fiecare jucător din ligă, dintre care niciunul nu este supus unor campanii similare de răzbunare mincinoasă. Și nu au existat ocazii – chiar și de patru ori când a fost rezervat – când se poate spune cu certitudine că Zaha a scufundat, spre deosebire de cazurile din acest sezon, de exemplu, James Maddison, Neeskens Kebano sau Harry Kane MBE. </P >

Indiferent dacă este tăiat sau înfundat, Zaha știe adesea că este faultat nu doar pentru că este prea rapid sau abil pentru adversari, ci ca parte a unei strategii deliberate.Iată ce a spus căpitanul lui Watford, Troy Deeney, în septembrie la BBC Radio 5 Live despre abordarea echipei sale de a face față lui Zaha în meciul de luna precedentă la Vicarage Road, când Étienne Capoue a primit un cartonaș galben pentru un fault pe care chiar francezul l-a recunoscut că ar fi putut rezulta într-un roșu, deși a insistat că este întâmplător: „Îl iei pe rând pe picior. Știu că nimeni nu vrea să audă asta, dar te duci: „l-ai lovit de data asta, l-ai lovit data viitoare”. Nu aveți același jucător care îl abordează pentru că știți că veți primi rezervări. ”Povestea uitată a lui…Di Jones și fotbaliștii care au murit de tetanos Citiți mai multe

Cu toate acestea, putem fi sigur că fanii Watford vor striga „scufundați” de fiecare dată când Zaha lovește iarba sâmbătă și jucătorul va fi derutat dacă își va arăta furia.Poate că va fi chiar forțat să fie dat afară, așa cum aproape s-a întâmplat la Huddersfield în septembrie, când a fost rezervat pentru o barjă furioasă în Florent Hadergjonaj după ce un atac târziu al lui Matthias Jørgensen a rămas nepedepsit. Punditii din meciul zilei au spus la începutul acestui sezon că Zaha ar trebui să se descurce și să se considere norocos că nu a jucat în anii 1980, ceea ce este la fel de util ca să spui că nu trebuie să te plângi niciodată de un mecanic de mașină rău, deoarece în trecut oamenii au călătorit doar cu catâri.

Este, din păcate, potrivit și destul de amuzant faptul că singura persoană mustrată pentru că a acuzat Zaha este un bărbat îmbrăcat în insectă uriașă. Harry Hornet, mascota Watford care a rămas în picioare după ce a fost reproșat de două ori să facă simulări la Zaha, nu va fi la Selhurst Park în acest weekend.Dar probabil vor fi și alți clovni. Într-o zi, Zaha va fi grav rănit – pe sau în afara terenului – și poate atunci râsul se va opri și oamenii vor accepta că merită o protecție adecvată.