Uncategorized

Mauricio Pochettino ar trebui să respingă United și să facă istorie la Spurs

Pochettino se află la Tottenham de cinci ani, lucru rar în fotbalul modern și totuși a cheltuit mult mai puțini bani decât cluburile rivale care provoacă pentru Premier League. Jürgen Klopp a transformat Liverpool în adevărați concurenți la titlu în doar trei ani și a trebuit să cheltuiască o grămadă de bani pentru a încerca să reducă distanța față de Manchester City. Dar Klopp a modelat și acea echipă după propria sa imagine, cu o marcă interesantă de joc pe care am văzut-o din abundență în acest sezon.Pochettino a făcut același lucru, dar cât de mult din construirea unei echipe pentru a câștiga Premier League se reduce la a avea mult mai multă putere de cheltuieli față de capacitatea unui antrenor de a schimba stilul de joc, planul tactic și poate cel mai important, mentalitatea câștigătoare a echipei? Pochettino spune Spurs se va lupta să concureze la vârf fără să cheltuiască Mai mult

Pochettino a fost o revelație la Tottenham, dar marea provocare pentru el este să încerce să schimbe mentalitatea clubului. Am spus în alte coloane că Tottenham a fost aproape un club de prea mult timp. Atingerea a opt semifinale în atâția ani probabil ilustrează acest statut aproape.

Pochettino trebuie să încerce să monteze tipul de împingere a titlului pe care Klopp și Liverpool îl construiesc, asigurându-se în același timp că vor trece peste linie atunci când contează începând să câștige trofee.Cu toate acestea, apelul său la acțiune pentru „a schimba modul în care am făcut lucrurile în ultimii cinci ani” este valid, având în vedere lipsa cheltuielilor din partea consiliului de administrație din ultimele câteva ferestre de transfer. Tottenham trebuie să devină o echipă câștigătoare, nu doar o echipă grozavă cu jucători fantastici. Există alți manageri care și-au construit o echipă câștigătoare în mai puțin timp decât Pochettino.

Deocamdată cred că Pochettino va rămâne – nu cred că iese un manager și spune „Vreau să stau 20 de ani ”Dacă nu vrea și îi aplaudă loialitatea când i se va ierta că s-ar fi mutat, să zicem, la Real Madrid. Dar știe că se află într-o poziție mai puternică dacă rămâne și își arată loialitatea pentru că acum are puterea să ceară ce vrea și să o facă direct.El este foarte deștept.

Nu sunt sigur câți bani vor fi disponibili atunci când Tottenham se va muta în sfârșit în noul stadion, dar Arsenal s-a luptat să concureze pentru Premier League ani de zile când s-au mutat în Emirate.

Tottenham a fost primul club din Premier League care nu a cumpărat pe nimeni în fereastra de transferuri de vară, astfel încât să concurezi în continuare pentru titlu este un adevărat credit pentru Pochettino, dar nu cred că Spurs poate continua în acest fel. Dacă următoarea fereastră de transferuri este similară cu cea din urmă, ar fi nedrept să ne așteptăm ca Tottenham să provoace în timp ce Manchester City, Liverpool și Chelsea continuă să adauge jucători cheie în echipă. / p>

Tottenham are încă nevoie de doi fundași laterali de talie mondială și poate de un alt fundaș central pentru a face următorul pas.Am văzut cât de crucial a fost Virgil van Dijk pentru Liverpool. Nu este întotdeauna vorba despre semnarea atacanților și a mijlocașilor. Tottenham are o linie de front la fel de puternică în Harry Kane, Dele Alli, Son Heung-min și Lucas Moura ca orice altă echipă din ligă.

Chelsea a schimbat mult managerii de-a lungul anilor și cheltuie mult mai puțin în aceste zile, dar au avut norocul de a-și păstra unii dintre cei mai buni jucători în același timp, cum ar fi Eden Hazard. Maurizio Sarri este unul dintre acei manageri care pot obține cele mai bune rezultate de la jucători care nu sunt neapărat de clasă mondială, ceea ce a dovedit la Napoli. Se întoarce la faptul că managerii trebuie să lucreze cu ceea ce au în comparație cu cei care au doar o groapă fără fund pe care să o petreacă, precum Pep Guardiola la Manchester City.Pochettino a ajuns acum la stadiul în care se gândește: „Am adus această echipă un drum atât de lung, dar cum putem merge mai departe?” Acum este vorba despre cum reacționează consiliul de administrație în vară și dacă i se dau banii pentru a consolida echipă. Sper că Pochettino este susținut. Loialitatea sa o merită. Mauricio Pochettino o joacă cool, dar dansul cu United a început deja | David Hytner Citește mai mult

Nu pot să-l văd pe Tottenham câștigând Premier League în acest sezon, deoarece au scăzut prea multe puncte împotriva unor echipe mai mici în tabel, dar acum a arătat clar că vrea să rămână, sezonul viitor ar putea fi o șansă reală pentru ei.

Dacă Pochettino nu obține sprijinul financiar de la bord, sunt sigur că îl va face cunoscut și va pune mai multă presiune asupra lor.S-a îndepărtat de Southampton după ce și-a construit o echipă de succes, ceea ce dovedește dacă oportunitatea este potrivită, este capabil să plece. Dar aș fi șocat dacă s-ar duce la Manchester United la sfârșitul sezonului dacă este acum în poziția perfectă pentru a-l susține cu Tottenham.

Sunt sigur că United se gândesc deja la cine fii managerul lor permanent după Ole Gunnar Solskjær și dacă nu știu că acum este Pochettino, atunci nu cred că se va întâmpla. Poate că sunt jocuri de minte, dar nu cred că Pochettino este genul de persoană: Tottenham este proiectul său. Există mai mult potențial de a face ceva istoric la Spurs câștigând titlul pentru prima dată în aproape 60 de ani decât mergând la United pentru a încerca să reconstruiască clubul. Acum este atât de aproape de a trece peste linie încât ar fi atât de păcat să plece.De ce ați merge la Real Madrid, unde își schimbă managerul la fiecare doi ani, sau la United, unde munca de reconstrucție este imensă? Dacă aș fi Pochettino, aș rămâne.