Uncategorized

Vă pot spune cum se simte Shayna Jack. Am trecut prin același calvar de dopaj

Ca ciclist profesionist, am crezut că dopajul este alb-negru. M-am gândit că dacă cineva este prins, orice a spus în apărare nu era decât o scuză. Apoi, am testat pozitiv.

Înainte de etapa finală a Turneului din Tasmania din 2012, i-am întrebat pe colegii mei de echipă dacă au suplimente de cofeină. Începusem cursa în mod lent, dar forma mea s-a îmbunătățit într-o săptămână dificilă și am crezut că pot oferi ultimei etape o adevărată fisură. Am cerut ceva No-Doz, pe care îl folosisem înainte. Coechipierii mei au spus inițial că nu au niciunul, dar apoi unul și-a amintit că are niște pudră de cofeină. Am crezut că este PreRace, despre care știam că este un supliment legal.Mi-a umplut sticla – am băut-o și nu m-am gândit prea mult la ea. Apele moale: puține au ieșit neatinse din cazul dopajului Shayna Jack | Richard Parkin Citește mai mult

Am terminat al treilea pe scenă și am fost selectat pentru antidoping. Îmi amintesc că m-am gândit la vremea aceea, era destul de mișto – fusesem testate doar de câteva ori înainte. Doar călăreții buni sunt aleși pentru antidoping Dar când m-am întors în echipă, colegul meu de echipă m-a tras deoparte: „Cacatule, Ben, cred că ceea ce ți-am oferit a fost neplăcut.”

Eram în stare de șoc. Îmi amintesc viu momentul – totul a mers încet. Am verificat site-ul web Asada și suntem siguri că pulberea, Jack3d, a fost un supliment interzis. M-am auto-raportat imediat la Asada.

Trei luni mai târziu am primit apelul informându-mă despre testul pozitiv. Asta a fost.Evident că mă așteptam, dar cu cât a durat mai mult, cu atât am crezut că poate nu consumasem suficient supliment, sau poate că testul nu l-am ales.

Întreaga perioadă s-a gândit: nu sunt o înșelătoare de droguri. Cum pot fi interzis pentru asta? M-am gândit că și în cel mai rău caz, voi primi o sentință redusă. Când am primit apelul, nu am putut înțelege ce se întâmplă. M-am gândit doar – nu sunt o înșelăciune.

Mi s-a dat interdicția maximă de doi ani. Am încercat să o lupt. Am făcut o greșeală accidentală, în timp ce călăreții care au fost prinși pentru dopaj deliberat în sânge primeau suspendări de șase luni. Nu a fost o problemă să cred în povestea mea – ei m-au crezut și oricum mi-au dat interdicția completă.Am fost pedepsit pentru păcatele multora.

Cineva din Asada mi-a spus: „Dacă ați fi într-un alt sport sau în orice alt moment, nu ați primi o pedeapsă atât de aspră. Dar ciclismul trebuie să facă o declarație. ” Am fost în locul greșit la momentul nepotrivit. Ciclismul a fost visul meu și, dintr-o dată, m-am simțit peste

M-am întors la locul părinților mei din New South Wales și m-am scufundat în depresie. Am stat pe canapea luni întregi. Era viața asta mare în viața mea și nimic nu o putea umple. Ciclismul a fost visul meu – cariera mea se îndrepta în direcția cea bună – și dintr-o dată s-a simțit. M-am simțit abandonat de comunitatea de ciclism. Ciclismul Australia nu a oferit niciun sprijin; au făcut un exemplu despre mine.

Au fost nevoie de șase luni să revin pe bicicletă, după ce l-am urmărit pe Fabian Cancellara să câștige Paris-Roubaix.Mi-am dat seama că încă îmi place să călărească și că mai pot merge cu bicicleta – nimeni nu a putut să o ia de la mine. timp critic în cariera mea. Aveam 22 de ani când am testat pozitiv. La acea vârstă se face sau se rupe. Cu rezultatele pe care le obțin acum, dacă le-aș fi primit atunci, aș fi în turul mondial. Acum este prea târziu – acei ani cheie au fost luați de la mine.

Mă gândesc la interdicția din ce în ce mai puțin în aceste zile. Aceasta este viața pe care o am și nu are niciun beneficiu să mă gândesc la ce ar fi putut fi. Trebuie doar să profit la maxim de oportunitățile pe care le am. Dar nu mai sunt eligibil să particip la echipa națională ca urmare a interdicției, ceea ce înțepe. Am fost nevoit să renunț la acest vis.

Simt pentru Shayna Jack. Oamenii greșesc.Aceasta nu este o scuză completă – sportivii trebuie să fie atenți – dar, acolo unde se fac greșeli, trebuie să arătăm bunul simț. Sancțiunile maxime fără dovezi de dopaj premeditat pot fi nedrepte.

De asemenea, trebuie să oferim un sprijin mai bun pentru sportivii aflați în aceste situații. Impactul asupra sănătății mintale a unei interdicții de dopaj este sever. Sportul datorează o datorie de grijă sportivilor și bunăstării lor.

Sportivii sunt oameni, iar oamenii fac greșeli. Interdicțiile de dopaj nu sunt întotdeauna alb-negru.

Ben Hill este un ciclist australian care concurează cu echipa Ljubljana Gusto Santic. În 2013, a primit o interdicție de dopaj de doi ani.