Uncategorized

Pierre-Emerick Aubameyang: Atacantul lucios nu-l observăm

Este normal să aveți rezervări despre Aubameyang. Oamenii o fac deseori. Deoarece Arsenal a început să se bâlbâie puțin, cu călătoria de sâmbătă la Anfield ca o șansă de a măsura distanța pe care această echipă o mai are de parcurs, va exista tentația de a pune la îndoială totul.

Poate că Aubameyang ar fi putut a scos un procent și mai mare din șansele sale. Poate că ar fi putut să mascheze clanurile și ciocnirile din noua eră un pic mai eficient, scoțând mai des acel rânjet distractiv, tâmpit, aspectul unui om care sărbătorește fiecare gol pe care îl înscrie ca și cum acesta ar fi cel mai mare lucru, cel mai neașteptat i s-a întâmplat vreodată, de parcă pur și simplu nu avea nicio idee că astfel de lucruri ar fi posibile.

În orice caz, Aubameyang va intra probabil în noul an ca cel mai bun marcator al ligii.Și, ca întotdeauna, există un vag sentiment de surpriză în acest sens. Nu este greu de văzut de ce îi încurcă pe oameni. Fotbalul este o chestie aglomerată, barocă din punct de vedere structural, o mizerie de zgomot și metrici duelante, acorduri de căști încurcate, rămășițe îngălbenite de panouri de brânză, seri cu triplu ecran pe canapea, care se ceartă despre obiectivele așteptate, cu un cont de parodie Jeremy Corbyn pe Twitter. Este un minimalism care poate fi atât de devastator, cât și de amuzant de periferic

În mijlocul căruia există o claritate în privința unui jucător precum Aubameyang. Schița sa este distinctă. Într-o perioadă de fudge pozițional postmodern, Aubameyang rămâne un avantaj pur. Nimeni din orice ligă europeană importantă nu are mai multe goluri din mai puține lovituri. Niciun jucător nu a făcut mai puține interceptări și nu a marcat mai multe goluri.

Este un minimalism care poate fi atât devastator, cât și periculos.Împotriva lui Chelsea în august, Aubameyang a jucat 90 de minute și a atins mingea de 18 ori. Trei luni mai târziu, în victoria împotriva Spurs, a produs cea mai nemilosă performanță individuală a sezonului, cu 44 de atingeri, două goluri, o asistare, cinci abordări, nimic irosit, nimic aruncat.

El a câștigat chiar două lovituri de cap, de la un bărbat care încă rânjește manic atunci când conduce cu succes mingea și care este chiar acum – șoptește – într-o serie de trei jocuri întregi fără a comite un fault, a fi marcat în ofsaid sau a face un atac. Facebook Twitter Pinterest Pierre-Emerick Aubameyang sărbătorește după ce a marcat împotriva lui Burnley. Fotografie: Andrew Fosker / BPI / REX / Shutterstock

Nu este nimic nou.Există câteva imagini de pe YouTube despre primul gol al lui Aubameyang împotriva unei echipe engleze în culorile Milanului la Campionatele Mondiale de Tineret din Malaezia din 2007. Chiar și acesta este un ucigaș cu o singură atingere, o fugă din spatele Arsenalului apărare și un voleu visător, cu o singură atingere, care pătrunde în gardă, căscând peste portar cu un flex al degetului mare, fără să se rupă pasul, doar fugind să râdă despre cât de bun este.

Milan încă nu nu-l semnează. Până în prezent, singurele echipe care au cheltuit bani pe această mașină de marcare minunată sunt St Étienne, Arsenal și Borussia Dortmund, care au scăpat de el în parte, deoarece propriile măsuri sugerează că face mai puțin, se mișcă mai puțin, realizează planul echipei într-un grad mai puțin exigent.

Aceasta este o parte a paradoxului Aubameyang.El este atât un sportiv modern de fotbal, cât și o revenire la vremurile pre-Premier League. În vârsta de 4-4-2, existau două tipuri principale de atacant central. În primul rând, Big Man clasic, prezent acum cel mai evident în forma lui Andy Carroll, care în momentele sale mai bune poate reproduce efectele distructive ale aruncării unui iac sălbatic agresiv confuz dintr-un balcon de la etajul al doilea într-o stradă comercială din piața de Crăciun. Și în al doilea rând, rapid, lin, de tip Lineker / Aubameyang, care a făcut alergări bune și a terminat bine și a jucat chiar în fața echipei. Fiver: înscrie-te și primește e-mailul nostru zilnic de fotbal.

această margine este încă extrem de eficientă. Aubameyang are nouă goluri în Premier League în deplasare în 2018. Golurile sale în jocuri strânse au fost responsabile pentru 12 puncte de ligă până acum în acest sezon.Mulți dintre fanii Arsenalului îl preferă pe Alexandre Lacazette, implicat mai agresiv. Alții s-au răsucit că Mesut Özil, domnirea imperială divină a anilor târzii Wenger, nu poate juca cu adevărat în aceeași echipă. Un minimalist este bine. Două arată ca decadența. Premier League: 10 lucruri de care trebuie să fii atent pentru acest weekend Citește mai mult

În plus, jocul nu s-a schimbat atât de mult. Poate că principalul lucru care a greșit cu Manchester City în ultima lună este doar că propriul lor ucigaș din față a fost rănit sau nu a fost în formă. Pentru toate discuțiile despre oponenți care se ridică la presa înaltă, despre pierderea tranzițiilor rapide ale lui Fernandinho, aceste narațiuni sunt deseori elaborate din câteva detalii destul de arbitrare, jocuri câștigate sau pierdute cu margini fine.Pune-l pe Aubameyang în acea echipă a orașului în ultimele patru jocuri și probabil că vor ajunge să le câștige pe toate, deși într-un mod care reflectă puțină glorie suplimentară asupra evoluției sezonului al treilea Pep-ball.

stilul ușor îndepărtat nu se potrivește cu nicio filosofie evidentă sau model de joc. Dar este totuși o prostie să treci cu vederea cea mai evidentă cale către obiectiv, sau puterea minimalistului, care s-ar putea să nu fie cel mai bun sau cel mai complet, dar care are un anumit tip de frumusețe în liniile sale clare și reci.