Sporturi acvatice

La Dunăre pentru nominalizarea la Tokyo. Sperăm că nu vom ajunge în mare, glumește Synek

Iar campionul mondial de cinci ori suspectează că este o corvoadă pe umărul orb al Dunării. „Va fi în mare parte nervos”, spune tânărul de 36 de ani.

Synek are multă experiență cu rase similare. Duminica următoare la Ottensheim se poate merge pentru a cincea oară sub cinci cercuri la rând. În plus, el nu a lipsit niciodată în finala „A” la Campionatele Mondiale, a fost mereu premiat cu o medalie pe un podium sub cele cinci cercuri. „Privind lista de start, am numărat aproximativ doisprezece persoane care sunt echitabile și vor lupta pentru Tokyo”, spune el.În ciuda faptului că vor ajunge la Campionatul Mondial în competiție internațională fără o singură victorie în sezon. A terminat pe locul șase la Campionatul European, terminând pe locul patru în singura Cupa Mondială în care a început. Nu mai trăise niciodată un sentiment similar. „Dar după tabăra din Livigno, mă simt bine”, asigură el. Beneficiind în șa unei biciclete montane, economisindu-se pe dealuri și concentrându-se în principal pe calitatea antrenamentului.

„Am mers în ascensiune anul trecut cu Olaf Tufft ( un skiff norvegian) . A fost un lucru prestigios și apoi am plătit puțin pentru asta ”, își amintește Synek în pregătirea Campionatului Mondial de anul trecut, când nu a reușit să atace un al șaselea aur record.Toate gândurile sunt îndreptate în principal spre avansarea dorită pentru Jocurile Olimpice. „Acesta este obiectivul principal. Semifinalele vor fi cruciale, toate o vor păcăli acolo și vor vedea cine o poate ține până la capăt ”. . „Și va fi un masacru. Nu-mi pot imagina, spune Synek.

Pe râu spre mare

Cunoașterea lui Synk îi va ajuta cu siguranță calea către succes și succese anterioare în zona de canotaj Ottensheim. A alergat pe o pistă specifică pentru prima dată în 2000: la acel moment s-a bucurat că a câștigat dubla skiff.Șapte ani mai târziu, SP a preluat. “Nu am probleme cu piesa”, spune el.

Pe de altă parte, colega sa reprezentativă Kristýna Fleissner adaugă o altă perspectivă. „Am început acolo ( cu Lenka Antošová pe dubla cifră ) anul trecut, nu mi-a plăcut acolo. Există o distanță scurtă de agățat, la doar 250 de metri, așa că tot vă învârtiți. ”

Și pista lui Synek, unde va avea loc prima dată Campionatul Mondial de seniori, spune imediat: Dunărea până la mare. ”

Cu siguranța participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Ondřej Synek nu s-ar deranja.