Fotbal

Ronaldo: Premiile jucătorilor de astăzi sunt expirate, ar trebui să costez de trei ori mai mult

Când Cristiano Ronaldo s-a transferat de la Manchester United la Real Madrid în 2009, acesta a costat aproximativ 100 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ două miliarde și jumătate de coroane.

Patru ani mai târziu, Real a cumpărat Gareth Bale din Tottenham pentru o sumă similară. În acea perioadă, erau sume extraordinare, extraterestre, de pe o altă planetă.

Dar când bogatul proprietar al Parisului St.Germain pentru Neymar de la Barcelona, ​​222 de milioane de euro (aproape șase miliarde de coroane), sume de peste o sută de milioane de euro au încetat să fie excepționale.

Sume uriașe au început să plătească cluburilor pentru jucătorii obișnuiți – în comparație cu Ronald, Neymar sau Messi.

Barcelona a cumpărat Dembelé de la Dortmund sau Coutinho de la Liverpool pentru vânzarea lui Neymar, cu mai mult de o sută de milioane de euro pentru fiecare, Dembelé a costat aproximativ 3,2 miliarde de coroane, Coutinho era cu 600 de milioane mai scump. <//> p>

O descoperire portugheză, în vârstă de 19 ani, Joao Felix de la Benfica, a mers la Athletics Madrid pentru 120 de milioane de euro (mai mult de trei miliarde de coroane) în urmă cu câteva săptămâni. Revista engleză Maguire a costat 80 de milioane de euro la transferul de la Leicester la Manchester United.Da, un opritor care „nu poate juca fotbal”.

Juventus a plătit 70 de milioane de euro pentru fundașul olandez De Ligta, în vârstă de 20 de ani, de la Ajax. Anul trecut, Chelsea și Liverpool au dat bani similari pentru Kepu Arrizabalagu, respectiv. Alisson. Goalkeepers…

“Portari și urmăritori, prețurile sunt pe deplin, nu sunt de acord cu asta”, a spus Ronaldo într-un interviu acordat TVI portughez. “Dar aceasta este lumea în care trăim astăzi.”

Când a fost întrebat cât ar costa astăzi, Ronaldo a răspuns: „Cum se face fotbalul astăzi? Ce crezi?” Este greu de calculat, se acordă multă atenție potențialului, viitorului jucătorului.Astăzi, un jucător valorează 100 de milioane de euro, deși încă nu a făcut nimic, a înțepenit.

“Dacă un portar astăzi valorează 80 de milioane de euro Aș sta de trei ori de patru ori mai mult. Puteți găsi un fotbalist cu mai multe recorduri decât mine? Nu cred, a remarcat tânărul de treizeci și patru de ani.Când s-a îndreptat către Juventus anul trecut, la vârsta de treizeci și trei de ani, el a costat aproximativ 23 de milioane de euro (600 de milioane de coroane) în urmă cu mai bine de un deceniu când s-a mutat la Real.

, cu Juventus intră în liga cu un duel la Parma.

„Motivația mea este o obsesie pentru succes, recunosc. Dar este o obsesie bună, nu-i așa? Știu că aparțin istoriei fotbalului. Știu că sunt unul dintre cei mai buni. Aș putea termina într-un an, am câștigat destui bani. Dar pot juca și în patruzeci de ani. Încă îmi place să câștig trofee, în echipă și individual, în căutarea de noi provocări. Sunt încă motivat.Când nu o voi avea, voi renunța. ”

Fenomenalul portughez este singurul jucător din lume care a câștigat titluri în liga engleză, spaniolă și italiană. Cu echipa națională este campioana europeană 2016, iar în iunie a condus țara la triumf în primul an al Ligii Națiunilor.